10 juni 2018
13:00

Stureby SK 1

Referat: Värmdö IF - Stureby SK 1

Dags för sista Sanktan-matchen innan uppehållet när vi dag styrde bilarna ut till Värmdö för möte med tabellfyran i division 1. Genom åren har vi stött på detta trevliga och fysiskt starka lag i många roliga matcher.

I takt med att alla spelare har kommit tillbaka från sjukdomar och skador har vi känt att vi successivt har höjt både tempo och kvalitet igen och dagens match var verkligen ytterligare ett kvitto på att den känslan stämmer. I första halvlek dominerar vi händelserna totalt och hittar precis den balans vi söker mellan tempo och tålamod samt mellan djupledsspel och spelbredd. Vi skapar också en mängd chanser och träffar ribban ett par gånger när inte den storspelande hemmamålvakten står i vägen. Vi får ändå utdelning till slut och kan gå till pausvila med 1-0.

I andra halvlek inleder vi på ungefär samma vis men har tyvärr svårt att få dit bollen och är inte tillräckligt på tårna efter returer och stolpskott. Iställlet utnyttjar Värmdö ett av få tillfällen när vi dräller lite med bollen och därefter agerar passivt vilket leder till att den tredje returen till slut innebär kvittering.

Tjejerna lirar ändå vidare och fortsätter skapa lägen framåt och i en av matchens finaste aktioner där vi ser flera rejäla tempoväxlingar, rullas motståndarförsvaret upp ordentligt och avslutas med att keepern rundas och 2-1-målet är ett faktum.

De avslutande tio minuterna tappar vi sedan tålamodet och slår alldeles för mycket bollar på chans vilket gör att det blir mest kämpa på mittplan. Segern är dock aldrig riktigt hotad och vi summerar en riktigt fin insats som avslut på en väldigt bra vår i division ett-serien.

Nu blir det matchledigt ett par veckor - något som förhoppningsvis leder till extra spelsugna tjejer i Aroscupen i slutet av månaden!